Meditatie, het mooiste cadeau dat ik mezelf ooit gaf.

 

Gerelateerde afbeelding

Meditatie wordt vaak gebruikt om onszelf ontspanning te geven. Lichamelijke ontspanning, maar ook om even pauze te nemen van onze gedachtestroom, die vaak de leiding over ons en ons leven volledig overneemt.

Onbewust zijn we de hele dag bezig om ons aan te passen aan de verwachtingen van de maatschappij of de mensen om ons heen. Bang voor afwijzing of niet goed genoeg te zijn als we niet genoeg werken, leren, afspreken, sporten, poetsen, vrienden hebben of onderweg zijn naar de top.

Voor mij begon lang geleden mijn hang naar meditatie ook om die reden. Ik was aan het eind van mijn latijn. Verstrikt in emoties en negatieve gedachten. Voor mijn gevoel werden er hele hoge eisen aan mij gesteld, en ik liep voortdurend op mijn tenen om de mensen om me heen tevreden te stellen en vooral te houden. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel was groot en hoe vaak ik ook afgewezen werd of ondanks alles het toch niet lukte het iedereen naar de zin te maken, ik bleef proberen.

Ik heb me vaak afgevraagd of er iets mis met me was. Ergens voelde ik dat er diep in mij een waardevolle boodschap zat, maar het lukte me maar niet om daarnaar te luisteren of dingen in mijn leven anders aan te pakken.

Er was weinig liefde in mijn leven en ik bezweek onder de druk.

Op het moment waarop ik voor de zoveelste keer door mijn benen zakte, kwam ik in contact met meditatie. En ik kan alleen maar zeggen dat het een groot deel van mijn redding is geweest.

Ik zie me nog liggen in het begin, mijn gedachten namen meteen de overhand en mijn pijnlijke spieren wilden maar niet zachter worden. Snel afgeleid. Meditatie was alleen maar een middel om mijn doel te bereiken. Innerlijke rust om zo snel mogelijk weer op dezelfde voet verder te gaan

Gaandeweg kwam ik er steeds meer achter dat ik helemaal niet wist wie ik eigenlijk ben en wat ik graag zou willen.

Pas toen ik voelde dat ik geen andere opties meer had om nu voor mezelf te kiezen en alle pijn en verdriet, drama en verwijten, de schuld die ik ook moeiteloos van alles, maar dan ook werkelijk alles op me nam, los te laten, kwam er een verandering in mij.

Plotseling was er geen weg terug en was ik zo gebroken dat ik mezelf alleen nog maar kon laten vallen. Alles om me heen werd stil en ik kan me van die dagen niet veel meer herinneren. Het was voor het eerst dat ik zelf voelde wat het betekent als je “wezenloos” bent.

En in dat moment, dat achteraf niet mijn dood maar mijn wedergeboorte, bleek te zijn, vond ik mezelf. Mijn leven kon alleen maar drastisch veranderen als ik voor 100 procent voor mezelf zou kiezen en mijn hart voor mezelf te openen.

Meditatie is vanaf die tijd een vast onderdeel van mijn dag. Het heeft me laten  zien hoe mijn gedachten mijn hele zijn overheersten en dat ik ze geloofde.  In mij was totaal geen zelfliefde.

Ik leerde dat ik niet mijn gedachten ben, niet mijn pijn, niet het verhaal van mijn verleden. Dat ik niet hoef te vechten voor liefde en dat ik goed ben zoals ik ben. Dat ik niet mijn emoties of mijn lichaam ben.

Dat alle antwoorden in mij zitten, in de stilte in mijzelf.

Meditatie heeft me geholpen om te durven leven, kwetsbaarheid als kracht. Door diep in mezelf te voelen en al het andere los te durven laten veranderde ik en mijn leven zo enorm en intens!

En nog elke dag brengt dit wonder dat meditatie heet me de antwoorden achter mijn gedachten, stilte in mijn hart en ruimte voor liefde en dankbaarheid.

Ja dankbaar, dat is wat ik ben. Dankbaar dat ik heb durven kiezen voor mezelf en voor onvoorwaardelijke liefde. Ik ben de liefhebbende ouder van mijn eigen innerlijk kind. Dat kleine meisje dat ik in elkaar gedoken en intens verdrietig aantrof tijdens een van mijn meditaties. Hoe ik haar vertrouwen heb gewonnen met kleine stapjes. Ze woont nu in mijn hart.

Deze intense ervaringen en levens veranderende wonder, wil ik zo graag delen met anderen. Mensen laten voelen wie ze werkelijk zijn, zelfliefde en vergeving, kracht en kwetsbaarheid en overgave aan het leven…..hoe mooi dat ik dat nu mag doorgeven in mijn eigen kleine praktijk verscholen in een piepklein dorpje in zuid-Limburg: Geverik…..voor mij klinkt het als Ik Geef…

Meditatie, bewustwording, heling, transformatie, coaching

Ik begeleid je hier liefdevol in, je bent het meer dan waard.

Wees Welkom

Liefs nicole

Reacties

Reactie door Annemiek 13-06-2019 om 16:11 uur

Lieve buuf, wat een prachtig verhaal en hoe jij je woorden ook nu weer in dit blog kiest, zo ken ik je ook. Jij bent een bijzondere vrouw die op een heel pure en natuurlijke manier de prachtige meditatielessen verzorgt en leidt. De lange ij heb je al heel lang achter je gelaten. Ik ben trots op jou en zelf ben ik dankbaar dat ik jou heb leren kennen!
Lfs,
Annemiek

1
Reactie door Ingrid 09-06-2019 om 19:33 uur

Lieve Nicole,
Ik ken je in deze wereld maar kort maar al zoveel levens eerder..... wat heb je jezelf weer prachtig en liefdevol verwoord, zó ken ik je ook!
Wat heb je een kracht en léf gehad om zo puur en eerlijk, met verdriet als een deken om je heen, naar je innerlijke zelf te kijken!
En zie..... wat een lieflijke, en krachtige vrouw er staat, met Liefde voor iedereen maar vooral voor jezelf....de grootste rijkdom heb jij aan jezelf gegeven .. dat gun je iedereen .
Meisje...tot snel 😍

P

1