Vrijheid!!!

Afbeeldingsresultaten voor freedom

Vrijheid!,

 

Niet alleen voor onze zoon was je een steun en toeverlaat, lieve Mika, Stiekem heb ik altijd geweten dat je misschien nog meer voor mij hier bent gekomen, nog meer voor mij dan voor hem. Want wat heb je ook mij veel geleerd. Je stond altijd klaar om met me te gaan wandelen als de druk voor mij te groot werd en ik er even tussenuit moest. En als je wel eens een traan over mijn wang zag rollen, dan kwam je me halen om te spelen. Tranen die alleen zichtbaar waren voor jou, want jij voelde me feilloos aan.

Wat een wijze les, die ik toen nog niet zo herkende. Dat spelen, dat is iets wat wij mensen vaak vergeten. Als je kind bent, dan mag je spelen en ontdekken, maar als volwassene hebben we het gevoel dat we van alles moeten, en dat spelen iets voor kinderen is. Wat zijn we serieus en wat moeten we veel. Gaandeweg heb ik geleerd dat wij hier op aarde zijn om te genieten. Punt. Niet meer en niet minder. Dus als ik zo om me heen kijk en ook terugkijk op mijn eigen leven, dan zie ik duidelijk dat de meesten van ons vergeten zijn waarom we op aarde ons leven leven. Want het is de bedoeling dat wij ons leven leven, en niet dat ons leven ons leeft. Dat het leven leiden toch echt met korte ei geschreven wordt, en niet met een lange ij. We moeten aan zoveel verwachtingen voldoen. En als het niet de verwachtingen van een ander zijn, dan zijn het onze eigen verwachtingen. Regels waaraan we ons houden omdat we dat als kind geleerd hebben of uit angst dat er niet genoeg van ons gehouden wordt. We vergeten dat we zelf kunnen kiezen wat we doen en laten, maar vooral ook wat we denken. Die gedachten die ons steeds vertellen dat we nog niet goed genoeg zijn, sturen ons onderweg naar een einddoel. En van dat einddoel verwachten wij dan, dat als we daar zijn, dat we dan gelukkig zijn.

Het leven hier op aarde is precies zoals jij het leefde, lieve Mika. Genieten van de weg die je bewandelt, gelukkig zijn zonder verwachtingen, niet bewust van tijd en vrij van oordeel en onvoorwaardelijk liefhebben, en dat allemaal schaamteloos. Want wat een ander van je denkt, dat is niet belangrijk als je niet eens weet wat denken is.

Ook ik heb geleefd alsof ik op tijd de bus moest halen. Een bus waarin ik iedereen behalve mezelf aan het stuur liet zitten. Als iedereen zei dat ik naar links moest, dan ging ik naar links. En gaandeweg mijn leven van klein meisje naar volwassen vrouw, wist ik niet eens meer dat ik zelf mijn koers mocht bepalen en dat ik zelf mocht kiezen wie en hoelang iemand met mij meereisde in mijn levens bus. Ik leefde alsof ik in een kooi zat en niet zag dat het deurtje gewoon open stond. Ik hoefde alleen maar mijn vleugels uit te spreiden en te vliegen.

De eenvoud die ik in jouw mooie bruine trouwe hondenogen zag, miste ik bij mezelf. Ik geloofde overal in, maar niet in mezelf. Jij liet me zien wat ik wilde terugvinden, want ik herkende wat jij uitstraalde wel. Alsof ik het ook ooit had gehad. Leven in het Nu, verbonden met alles en iedereen. Leven vanuit liefde in plaats vanuit angst. Dit herontdekken in mezelf, heeft me zoveel gebracht! Dit geweldige gevoel van thuiskomen in mezelf, wil ik heel graag overbrengen en mensen helpen om dit gevoel te mogen ervaren.

Mijn dankbaarheid is groot dat ik nu mijn eigen praktijk mag openen!

Coachingspraktijk Nickay:

“When I let go

Of what I am,

I become what

I might be”

Reacties

Reactie door Artep 16-11-2018 om 00:46 uur

.Het raakt me telkens hoe goed jij het gebeurde in woorden kunt vatten. Het ontroert me omdat ik de liefde voel tussen jullie. Ik kijk uit naar het volgende blog. 😘❤️

1